nieuws

Exclusieve woonwijk voor Roermond

bouwbreed

roermond – De Heerlense projectontwikkelaar Stienstra wil in Roermond een exclusieve woonwijk realiseren aan de Oolderplas. De nieuwe groene wijk, Oolderveste genaamd, vergt een investering van 77 miljoen gulden. Op het 55 hectare grote terrein, dat Stienstra overnam van ontwikkelingsmaatschappij Herten-Maasdorp, zijn 820 woningen gepland in de prijsklasse vanaf tweeenhalf ton.

De wijk moet verrijzen in de winterbedding van de Maas. Het bouwterrein moet dan ook met twee meter worden opgehoogd, terwijl er ook een dijk van 1,30 meter boven het maaiveld dient te worden aangelegd. Het plan reserveert ook ruimte voor de bouw van een school, winkels en een verzorgingshuis voor senioren. De meest exclusieve woningen komen het dichtst bij de Oolderplas te liggen.

Reageer op dit artikel