nieuws

Dorint hotel voor 20 miljoen verbouwd

bouwbreed

eindhoven – Het Eindhovense Dorint hotel wordt voor twintig miljoen gulden verbouwd en behoort daarmee qua volume tot de top tien van Nederland. Over de verbouwing vindt overleg plaats met IBC Muwi. De architectuur is in handen van architectenbureau Franken en Onstenk.

De uitbreiding bestaat uit het betrekken van een gebouw naast het huidige pand, dat nu nog verhuurd wordt aan het Industrieel Assurantiekantoor (IAK). Zowel dit gebouw als het huidige pand van het Dorint Hotel worden verbouwd.

Naast een forse uitbreiding van het huidige aantal kamers, appartementen en zalen wordt ook het aantal parkeerplaatsen uitgebreid naar 160. Na de uitbreiding beschikt Dorint over 270 kamers (was 75), 60 appartementen (25) en 25 zalen (15). Bij de verbouwing staan licht, architectuur en hightech centraal.

Binnenkort begint de verbouwing van het Dorint Hotel en eind 1999 volgt de verbouwing van het IAK-pand. De verwachting is dat bij de start van het Europees kampioenschap voetbal de werkzaamheden klaar zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels