nieuws

Creme beschermt beton tegen vocht

bouwbreed

Vloeibare middelen voor het hydrofoberen van beton kunnen weglopen voordat ze goed en wel in het materiaal zijn binnengedrongen. Ook kan het gebeuren, dat de werkzame stoffen uit vloeibare hydrofobeermiddelen verdampen. Volgens Remmers te Hoogeveen is er een oplossing voor deze problemen: een hydrofobeermiddel in de vorm van een creme. Remmers brengt het op de markt onder de naam Funcosil IC.

De basis van dit oplosmiddelvrije impregneermiddel is silaan. De ervaring leert dat silaan een goede hydrofoberende werking heeft. Funcosil IC creme kan in een enkele laag met een spuit worden aangebracht, ook op de zijkant en onderzijde van een betonconstructie. Het dringt diep in het materiaal binnen, maar laat de porien open. Het silaan gaat een chemische verbinding aan met het beton, waardoor het minder vocht opneemt. Vocht houdt schadelijke stoffen vast, zoals strooizout. De beschermende werking van Funcosil IC creme is dus niet gebaseerd op het afsluiten van het beton, maar op het verminderen van de invloed van vocht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels