nieuws

Corporaties slopen en verkopen meer huizen

bouwbreed

den haag – De corporaties verkopen en slopen dit jaar meer dan gedacht. Dat schrijft staatssecretaris Tommel aan de Tweede Kamer. Dit jaar gaan 23.300 huizen in de verkoop en worden 12.200 huizen gesloopt. Tommel is tevreden over deze trend. Met de opbrengst wordt een deel van de herstructurering gefinancierd. Tommel ziet een taak voor de corporaties bij het aanpakken van oude wijken, omdat deze op korte termijn concurrentie krijgen van “een behoorlijke hoeveelheid aantrekkelijke woningen op de Vinex-locaties”.

In de periode tot 2000 is een piek te verwachten in de onderhoudsuitgaven. Dit jaar steken corporaties 5,5 miljard gulden in onderhoud van hun bezit. Dit bedrag is hoger dan de raming. Daar staat tegenover dat nog geen 460 miljoen gulden aan woningverbetering wordt uitgegeven. Dit is ruim een miljard minder dan aangegeven in het overzicht van investeringen dat de corporaties zichzelf hebben opgelegd. In totaal wordt dit jaar zes miljard gulden uitgeven aan onderhoud en verbetering.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels