nieuws

Chaam wil af van illegale chalets

bouwbreed Premium

chaam – In de gemeente Chaam staan op camping De Bosrand 25 chalets die in de zomer worden bewoond door hun eigenaren. Althans, voorlopig nog. Het gemeentebestuur van Chaam wil de huisjes laten verwijderen, aangezien er geen bouwvergunning voor is aangevraagd.

“Dit zijn geen vakantiehuisjes, dit zijn stacaravans. Met een chassis en wielen, zodat ze mobiel en verplaatsbaar zijn.” E. Gunneweg, een van de eigenaren van Chaletpark De Bosrand in Chaam en tevens bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van het Chaletpark, begrijpt weinig van alle commotie die rond de chalets is ontstaan.

De gemeente Chaam ziet de 25 chalets echter als vakantiehuisjes waarvoor geen bouwvergunning is aangevraagd. Na eerdere waarschuwingen van de gemeente is men nu op het punt gekomen binnenkort over te gaan tot sloop van de chalets.

M. Strikker van de dienst Ruimtelijke Ordening: “Uit onderzoek blijkt dat deze objecten de status van vakantiehuisje hebben. Ze zijn zelfs groter dan de gemiddelde vakantiewoningen die hier in Chaam staan. Daar is wel een bouwvergunning voor aangevraagd. Deze huisjes zijn niet verrijdbaar, althans, ik zie zo’n chalet niet over de weg rijden. Toch typeert de Vereniging van Eigenaren ze wel als stacaravan. Ik kan dus alleen maar concluderen dat de eigenaren van De Bosrand de aanvraag voor een bouwvergunning en de daaraan gekoppelde toetsing aan het bestemmingsplan op deze manier hebben getracht te omzeilen.”

Het Chaletpark in Chaam was tot voor kort nog een camping met ruim honderd stacaravans. De nieuwe eigenaren zagen meer brood in de ruimere chalets en dat bleek een goede keuze te zijn, want binnen een mum van tijd waren de huisjes verhuurd. De gemeente Chaam ziet De Bosrand echter als een camping en vindt dan ook dat de chalets er niet thuis horen. “Die huisjes zijn volkomen in strijd met het bestemmingsplan en bovendien mogen we van de provincie geen nieuwe vaste woningen plaatsen. Zodoende is er slechts een oplossing en dat is de verwijdering van de chalets”, aldus A. Strikker.

Volgens E. Gunneweg zal dat zo’n vaart niet lopen. “Onze deskundige advocaten zoeken momenteel uit of deze woningen nu wel of geen stacaravans zijn. Ik ben overtuigd van het feit dat het wel onder de noemer stacaravan valt en dat zou betekenen dat er niets hoeft te verdwijnen en onze huurders fijn hun vakantie op De Bosrand kunnen vieren.”

Reageer op dit artikel