nieuws

Boscotondo doet naam eer aan

bouwbreed

Op het voormalig industrieterrein van de firma Begemann in Helmond zijn de graafwerkzaamheden begonnen voor de bouw van een openbare parkeergarage en 150 appartementen. De realisering van Boscotondo is hiermee officieel begonnen.

Het project Boscotondo behelst ook een bioscoop, museum, grand cafe en een bestuurscentrum. Voor het ontwerp heeft Projectontwikkelaar Hurks Bouwbedrijf BV de Italiaanse architect Adolfo Natalini ingeschakeld. De architect koos voor een ronde open plek met een diameter van 120 meter, waar een bos geplant wordt. Hetgeen de naam Boscotondo – rond bos – eer aan doet. Een deel van de bebouwing ligt in een cirkel om het groene centrum.

Bestuurscentrum, museum, bioscoop en grand cafe komen in een hoek te liggen tussen de Traverse (doorgaande weg Eindhoven-Deurne) en het kanaal. Alle daken worden bedekt met groen koper.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels