nieuws

Beheer bouwplaats via bedrijfsintranet

bouwbreed

tokio – Het Japanse aannemersconcern Maeda wil het werk op de bouwplaats langs elektronische weg regelen. Eerder sloot de onderneming haar ruim zevenhonderd nevenvestigingen en kantoren aan op het bedrijfsintranet.

Het ligt in de bedoeling om elk werk voor te stellen op een eigen pagina, zodat alle medewerkers de vordering van projecten kunnen volgen. Het personeel op de bouwplaats kan via het net bijvoorbeeld tekeningen en berekeningen opvragen en melding maken van dreigende vertragingen. De centrale leiding kan in dat geval langs elektronische weg passende maatregelen treffen.

Eerder voerde Maeda elektronische memo’s in, die onder meer voor financiele beslissingen werden gebruikt.

Nagenoeg alle werkzaamheden worden nu via het net afgehandeld, waardoor het concern aanzienlijk bespaart op reiskosten en tijd.

Reageer op dit artikel