nieuws

Bedrijf Winschoten gepakt voor illegale stort

bouwbreed Premium

veelerveen – Recyclingbedrijf Schipper uit Winschoten heeft de afgelopen jaren grote hoeveelheden bouw- en sloopafval illegaal gedumpt achter een oude aardappelfabriek in Veelerveen. Ook heeft het bedrijf vervuild water op het terrein geloosd. Dit heeft de milieu-inspectie geconstateerd na klachten van buurtbewoners. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Provinciale Staten van Groningen eisen dat het bedrijf voor 10 augustus alle afval opruimt en de grond weer volledig schoonmaakt.

De milieu-inspectie trof op het bedrijfsterrein in Veelerveen driehonderd kubieke meter bouwafval en puin aan. Ook werden er honderd kubieke meter slib, een mengsel van water en granietzaagsel, en twee autowrakken aangetroffen. Uit onderzoek dat de provincie op 5 juni had ingesteld, bleek dat het bedrijf niet over de benodigde vergunning beschikte. Als Schipper weigert het terrein schoon te maken, laat de provincie dat zelf doen en krijgt het bedrijf de rekening gepresenteerd.

Reageer op dit artikel