nieuws

Bedrijf levert garantie op compleet dak

bouwbreed

montfoort – Dakpannenfabrikant RBB gaat vanaf september 1998 ook de complete daken die met zijn producten worden gemaakt een verzekerde garantie van tien jaar aanbieden. Dit betekent dat de opdrachtgever niet alleen verzekerd is van de kwaliteit van de individuele dakpannen, maar van die van het hele dak inclusief de hulpmaterialen en de combinatie van de diverse producten.

Het werk moet worden uitgevoerd door dakdekkers met Komo-certificaat. Hiervan zijn er 43 in Nederland. De controle is in handen van GZB (Garantie- en Zekerstelling in de Bouw) NV uit Bunnik. De verzekering kan worden afgesloten bij de verzekeringsmaatschappijen Allianz, Hannover en Sampo en dekt schade door wind, lekkage, ontwerp-, materiaal- en montagefouten.

Als er gebreken worden geconstateerd vallen sloop en afvoer van het oude dak, een eventueel nieuw te maken ontwerp, vervanging van de producten en de montage alle onder de verzekering. RBB en GZB verwachten de verzekering binnenkort ook voor daken waarin zonnecollectoren of -panelen zijn opgenomen te kunnen aanbieden. De eenmalige premie varieert van vijftig gulden voor een rijtjeshuis tot 75 gulden voor een vrijstaande woning.

Reageer op dit artikel