nieuws

Afval Aannemers moeten vaker in vuilnisbakken kijken.

bouwbreed Premium

Het grote publiek vindt dit schandelijk gedrag. Men veracht schooiers. Hoewel toch niet de zoekende medemens zich zou moeten schamen, maar het grote publiek zelf, dat de schooier zo in zijn onderhoud moet voorzien.

Maar daar gaat het hier helemaal niet om. Best kans dat zo’n schooier een onderzoeker is van het CBS. De statistici zijn de straat opgegaan en hebben geteld dat de hoeveelheid ‘verbouwingsafval’ langs de kant van de weg met maar liefst twintig procent is toegenomen.

De kleine aannemer moet nu opspringen. Al die verbouwingen zijn aan zijn neus voorbijgegaan. Hij had alerter moeten zijn. Zelf eerder de straat op en goed kijken. Bij de eerste de beste sporen van sloopwerk gelijk aanbellen: “Kan ik u van dienst zijn?”

Reageer op dit artikel