nieuws

Weert controleert woningen op veiligheid

bouwbreed Premium

weert – In het politiedistrict Weert worden 43.000 woningen gecontroleerd op brandveiligheid en inbraakbescherming. De eigenaren en huurders van de betrokken woningen worden geadviseerd welke maatregelen genomen moeten worden.

De nieuwbouwwijk Molenakker met 1000 woningen wordt het eerste onder de loep genomen. Het project, bedoelt om het aantal inbraken terug te dringen, is opgezet in overleg met de betreffende Midden-Limburgse gemeenten Weert en omgeving, openbaar ministerie, woningcorporatie, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Particulieren die in eigen beheer hang- en sluitwerk willen wijzigen krijgen een lijst met bedrijven in de buurt die de juiste materialen kunnen leveren. Het project biedt gedurende 5 jaar aan 35 mensen werkgelegenheid als preventieadviseur of als veiligheidsmonteur. Met hun salaris is een bedrag van f. 1,9 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel