nieuws

Warmtepompwoningen Knutteldorp gereed

bouwbreed

deventer – In de Deventer wijk Knutteldorp zal burgemeester Van Lidth de Jeude op 24 juni de sleutel uitreiken aan de eerste bewoners van een warmtepompwoning.

In totaal zijn twaalf sociale huurwoningen met dit verwarmingssysteem uitgerust. Het gaat om een landelijk demonstratieproject waarin energiebedrijf Edon en de Woonunie samenwerken met bouwcombinatie Knutteldorp, bestaande uit Slokker Bouwgroep uit Apeldoorn en Koopmans Bouwgroep uit Enschede.

Het warmtepompsysteem won vorig jaar de eerste prijs in een prijsvraag van de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (Novem).

De warmtepomp is gecombineerd met een bodemwarmtewisselaar. Om warmte aan de bodem te kunnen onttrekken is onder de woningen een buizenstelsel aangelegd tot ongeveer 33 meter diepte.

Bij het systeem hoort een lage-temperatuurverwarming: vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de verdieping. Bovendien hebben de woningen een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

De twaalf woningen zijn onderdeel van de derde fase van de herbouw van tuindorp Knutteldorp. In vier fasen worden 324 vooroorlogse huurwoningen vervangen door 314 huurwoningen en een winkel.

Reageer op dit artikel