nieuws

VW en Porsche gaan terreinauto bouwen

bouwbreed Premium

wolfsburg – Volkswagen AG in Wolfsburg en Porsche AG in Stuttgart zijn van plan om gezamenlijk terreinwagens te gaan ontwikkelen en vervaardigen. De nieuwe activiteiten worden ondergebracht in een joint venture en moeten resulteren in een onafhankelijke autolijn in het segment ‘Sport Utility Vehicle’ met permanente vierwielaandrijving. De productieplannen gaan voorlopig uit van 80.000 auto’s per jaar. Er zullen zowel benzine- als dieseluitvoeringen worden aangeboden.

De ontwikkelingsteams van beide bedrijven werken al in verschillende projecten nauw samen. Volkswagen krijgt de verantwoordelijkheid over productieplanning en productie, terwijl Porsche verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelingsproces. De off-road auto’s komen in 2002 op de markt.

Reageer op dit artikel