nieuws

‘Volkswagen wil met Renault in markt zware vrachtwagens’

bouwbreed

hamburg – Volkswagen zou met Renault willen samenwerken op het gebied van vrachtwagens. Op die manier bestaan voor VW in dit marktsegment nog expansiemogelijkheden, en is de Duitse autoproducent in staat een compleet assortiment bedrijfswagens aan te bieden, van bestelbus tot trekker met oplegger. Aldus meldt het Duitse blad Stern.

Een woordvoerder van VW zei gisteren dat “gezien de huidige stand van zaken, de berichtgeving pure speculatie is”. In het algemeen heeft VW wel belangstelling voor de vrachtwagenmarkt, maar wanneer VW die concreet gaat betreden zal de toekomst uitwijzen, aldus de woordvoerder.

De Duitse autofabrikant bestrijkt na de overneming van het Britse luxe automerk Rolls-Royce vrijwel alle segmenten van de automarkt. Alleen de vrachtwagens zijn nog een blanco pagina.

Reageer op dit artikel