nieuws

Valkenburg heeft meer tijd nodig voor sporthal

bouwbreed

valkenburg- Het gemeentebestuur van Valkenburg a/d Geul heeft 3 maanden meer tijd nodig om te beslissen waar de door brand verwoestte sporthal De Wiegerd wordt herbouwd.

Adviesbureau Complan uit Eindhoven heeft, na een ingesteld onderzoek drie locaties, met prijskaartje, voorgedragen. Het zijn het voormalig Casino-terrein in het centrum. Hier is ruimte voor een nieuwe sporthal, een zwembad en een platte zaal. Kosten f. 21 miljoen.

Aan de Parallelweg, ver buiten het centrum, kan een complex dat kleiner van opzet worden gebouwd. Kosten f. 14 miljoen. Herbouw van de sporthal de Wiegerd op de huidige plek, zonder platte zaal, kost f. 4,8 miljoen. De verzekering keert slechts f. 3,1 miljoen gulden brandschade uit.

Volgens de opdracht die Complan kreeg van het college van B en W moet de realisering van het project binnen de f. 14 miljoen blijven. De gemeenteraad is geporteerd van het plan in het centrum maar hikt tegen de hoge kosten op. Complan adviseert, voor dekking van dit plan, de inkomstenkant te verhogen.

Reageer op dit artikel