nieuws

Uitgifte aandelen NBM succesvol

bouwbreed Premium

amsterdam – De uitgifte van nieuwe gewone aandelen NBM-Amstelland is succesvol verlopen. ABN Amro Rothschild en het bouwconcern hebben de uitgifteprijs vastgesteld op f. 61,50, een gulden lager dan de slotkoers van vrijdag. Het aantal aandelen is vastgesteld op 7 miljoen.

Daarnaast heeft NBM-Amstelland aan ABN Amro Rothschild, als vertegenwoordiger van de syndicaatsleden, een optie verleend tot het kopen van maximaal een half miljoen additionele aandelen. De optie geldt tot 1 augustus dit jaar.

De emissie was ruim overtekend. Er was grote interesse van zowel bestaande als nieuwe aandeelhouders. Bestaande aandeelhouders die preferent hebben ingeschreven, hebben een streepje voor. Zij krijgen een hoger percentage van hun inschrijving toegewezen, waardoor er tevens minimale verwatering van hun aandelenbelang hoeft op te treden.

De emissie van 7,5 miljoen gewone aandelen is aangekondigd bij de overname van Wilma Nederland door NBM-Amstelland.

Reageer op dit artikel