nieuws

Toch akkoord over dubbele waterleiding Leidsche Rijn

bouwbreed

Niet bekend

De aanleg van een dubbel systeem voor drink- en huishoudwater in Leidsche Rijn kwam op losse schroeven te staan, toen woningcorporatie Mitros de kosten niet wilde doorberekenen in de huren van de sociale woningen. Dit zou namelijk in strijd zijn met de subsidieregels. Om dezDaaromtros in haar eerste sociale bouwproject, een drietal flats, geen rekening gehouden met de aanleg van een dubbel systeem. Ook andere sociale woningbouwprojecten in Leidsche Rijn zouden het dubbele waterleidingsysteem moeten missen.

Het Waterleidingbedrijf Midden-Nederland (WMN) liet daarop weten dat de kosten van een dubbel systeem veel te hoog zouden worden als ze niet mede over de sociale huurwoningen konden worden uitgesmeerd. Hierdoor zou de haalbaarheid van het systeem voor de hele Leidsche Rijn onzeker worden. Maar vrijdagmorgen hebben het gemeentelijk Projectbureau Leidsche Rijn en de koepel van Utrechtse woningcorporaties, STUW, afgesproken dat de aanlegkosten hoe dan ook zullen worden doorberekend in de huren van sociale woningbouw.

Volgens secretaris Jos de Vries van het Projectbureau zijn de problemen hiermee de wereld uit. Hoe de doorberekening precies zal plaatsvinden is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel