nieuws

‘Straatmaker-aan-zee-show’ opgeheven

bouwbreed

rotterdam – De straatmaker-aan-zee-show bestaat niet meer. Het evenement maakt plaats voor een jaarlijks terugkerend ‘bestratingsfestival’. Dit wordt in januari 1999 voor de eerste keer gehouden in het Rotterdamse Ahoy. Dit jaar organiseert de straatmakersbranche geen enkel evenement. Dit heeft de organisatie van de show bekend gemaakt.

De straatmaker-aan-zee-show werd 16 keer gehouden in verschillende plaatsen zoals Noordwijk, Harderwijk en Groningen. Aan de hand van een tekening maakten aankomende straatmakers sierbestrating. Wie het beste uit de bus kwam, kreeg een prijs. De werkstukken werden overgedaan aan de gemeente waarin het spektakel plaatsvond. Vorig jaar vond de show voor de laatste maal plaats in Groningen.

Het evenement was bedoeld om jongeren te interesseren voor het beroep van straatmaker. De organisatie was in handen van het opleidingsinstituut SBW, de Vereniging van Fabrikanten van Betonstraatstenen (Fabes) en de Ondernemersbond Bestratingsbedrijven Nederland (OBN).

Niet bekend

Informatie is verkrijgbaar via het secretariaat van Infratech bestratingsfestival, tel.: (0182) 393900.

Reageer op dit artikel