nieuws

Publicaties Mecanoo

bouwbreed Premium

In het artikel ‘Nederlandse architecten populair in het buitenland’ (Cobouw 27 april, pag. 5) werd vermeld dat er voor Mecanoo “een enkel los artikel in het buitenland was weggelegd”. Dit is niet correct, aangezien Mecanoo bijzonder veel in het buitenland publiceert. In 1997 bijvoorbeeld 23 artikelen.

In het artikel werd verwezen naar een inventarisatie van het Berlage Instituut. Bij navraag bij Arnout van Aelst van het Berlage Instituut bleek in eerste instantie dat hij niet op de hoogte was van de desbetreffende inventarisatie. In tweede instantie bleek de inventarisatie buitengewoon onzorgvuldig gedaan. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de inventarisatie van het Berlage Instituut representatief is voor alle publicaties over Nederlandse architecten in het buitenland. Wij zijn van mening dat, door het klakkeloos overnemen van de inventarisatie van het Berlage Instituut, het artikel in Cobouw een verkeerd beeld geeft.

Wij verzoeken u uw journalistieke taak (verifieren van informatie) voortaan serieuzer te nemen.

Mecanoo Architekten, Delft

Reageer op dit artikel