nieuws

Onweersachtig

bouwbreed

De temperaturen zijn flink aan het oplopen. In zuidelijk Limburg kan het vanmiddag 26 gr. C worden. Morgen stijgt het kwik op veel plaatsen naar zomerse waarden boven 25 gr. C. De stabiliteit van het weerbeeld laat echter te wensen over. Onder invloed van een depressie die vanuit Frankrijk onze omgeving optrekt, komen er ook onweersbuien tot ontwikkeling. Deze kunnen zwaar zijn. Op zondag wordt het minder warm, maar er zouden nog wel een aantal buien kunnen vallen.

Na het weekeinde wordt het weer onder invloed van oceaandepressies wisselvalliger.

Regio Noord: Regen- en onweersbuien, ook enige tijd zon. Weinig wind, in buien kans op zware windstoten. Maxima 27 gr. C.

Regio Oost: Nu en dan zon, maar vooral later op de dag mogelijk zware regen- en onweersbuien. Maxima 28 gr. C. Zwakke, veranderlijke wind; in buien kans op hevige windstoten.

Regio Zuid: Af en toe zon, vooral later op de dag ook onweersbuien, mogelijk met hagel en zware windstoten. De wind is zwak en veranderlijk. Maxima 29-30 gr. C.

Regio West: Onweersbuien, soms zon. Maxima rond 27 gr. C. De wind is meest zwak uit westelijke of uiteenlopende richtingen. In buien mogelijk windstoten.

Vrijdag zon onder: 21.54 uur

Maandag zon op: 5.19 uur

Reageer op dit artikel