nieuws

Nijmeegs Goffertpark wordt opgeknapt

bouwbreed Premium

De gemeente Nijmegen wil de renovatie van het Goffertpark laten samenvallen met de versnelde verbouwing van het Goffert-stadion. In september van dit jaar moet de eerste spade de grond in. Gisteren zijn de voorlopige plannen gepresenteerd.

Het Goffertpark, aangelegd tussen 1935 en 1939 als werkverschaffingsproject, is een van de laatste representanten van de volksparktraditie. Het 83 hectare grote park is in de loop der jaren echter ernstig verwaarloosd. Het Nijmeegse college van B en W wil het park nu nieuw leven inblazen door het openluchttheater, het rosarium en de theetuin aan te pakken. Om de veiligheid in het park te verhogen krijgen de fiets-en wandelfietspaden verlichting. Ook wordt er gewerkt aan de verkeersoverlast rond het voetbalstadion.

Het Goffert-stadion, het strijdperk van NEC, moet voor de start van het voetbalseizoen 1999-2000 voldoen aan strenge KNVB-eisen voor clubaccommodaties in het betaalde voetbal. Omdat er voor het park al een structuurplan lag, is besloten om beide plannen samen te voegen. Het stadion verliest 15.000 van de huidige 28.000 tribuneplaatsen. Ook zullen de sintelbaan en de wielerbaan verdwijnen, zodat de tribunes dichter op het veld komen te liggen. Er is plaats voor tien skyboxen.

De verbouwing van het stadion kost f. 17,5 miljoen, de renovatie van het park is geraamd op f. 7 miljoen. NEC en de gemeente Nijmegen nemen het grootste deel van de kosten voor hun rekening. De provincie Gelderland wordt om subsidie gevraagd. Omdat de provincie niet bereid is in stadions te investeren, heeft Nijmegen de budgetten voor park en stadion samengevoegd.

Reageer op dit artikel