nieuws

NedWind samen met Deense molenbouwer

bouwbreed

rhenen – NedWind, de bouwer van windmolens, gaat samen met de Deense fabrikant van windturbines Neg Micon. De Nederlandse molenmaker denkt samen met de Denen ook op grote orders in te kunnen schrijven, bijvoorbeeld voor de windmolenparken in de Noordzee.

Voor dergelijke kolossale opdrachten is NedWind een slagje te klein. Er werken ruim honderd mensen. De omzet varieert van f. 80 miljoen tot f. 130 miljoen. Bij Neg Micon werken 550 mensen en de omzet schommelt tussen de f. 300 en f. 500 miljoen.

Neg Micon krijgt in de nieuwe combinatie een meerderheidsbelang. NedWind is vooral sterk in het eigen land, waar het een marktaandeel van 25 procent heeft. Op wereldschaal bedraagt het marktaandeel 2 procent. Neg Micon heeft een wereldmarktaandeel van bijna 20 procent.

Reageer op dit artikel