nieuws

Metabo Contact-boormachine sluit onplezierige verrassingen uit

bouwbreed Premium

Niet bekend

De klopboormachine geeft met een lichtdiode aan of er gevaar dreigt. Groen licht betekent: geen leiding in de buurt. Maar komt de boor in contact met bijvoorbeeld een metalen of koperen water-, gas-, of olieleiding, een stroom voerende leiding of met geleidend of geaard materiaal, dan stopt de machine onmiddellijk. Een lichtdiode licht dan als waarschuwing rood op.

De ‘Contact’-functie is uit te schakelen wanneer bijvoorbeeld in stalen balken of in muren met wapeningsijzer geboord moet worden.

De geintegreerde Vario-Sensor-Constamatic (VSC) maakt de klopboormachine geschikt voor het zwaarste boorwerk. De boorsnelheid is continu aan te passen en blijft tussen nullast en nominale belasting nagenoeg constant. Handmatig bijstellen bij belasting is meestal overbodig.

Praktisch is de booras met binnenzeskant van de rechts- en linksom draaiende Sb E 808 Contact. Voor het verwisselen van het schroefbit is geen gereedschap nodig. Hetzelfde geldt ook voor de Metabo klopboorvaste snelspanboorhouder Futuro Top, waarbij een sleutel overbodig is.

Het Metabo wikkelingsbeveiligingsrooster beschermt de motor tegen gruis en de schurende werking van stofdeeltjes. Daarmee wordt de levensduur van de machine aanzienlijk verlengd.

De speciale Metabo S-automatic veiligheidskoppeling beschermt de gebruiker tegen een te hoog koppel en wordt geactiveerd als de boor plotseling blokkeert. Het aluminium tandwielhuis staat garant voor een goede warmteafvoer en stabiliteit.

Door het afgegeven vermogen van 480 Watt en het koppel van 16 Nm is het mogelijk gaten te boren met een diameter van 16 mm in beton, 13 mm in staal en 30 mm in zacht hout. Het maximale aantal slagen bedraagt 52.000 per minuut. Het nullast-toerental kan continu worden versteld van 0 tot 1.100 per minuut in de eerste en 0 tot 2.600 per minuut in de tweede versnelling.

Reageer op dit artikel