nieuws

Maastricht loopt niet warm voor tweede Noorderbrug

bouwbreed Premium

aastricht – Politiek Maastricht loopt niet warm voor het aanleggen van een tweede Noorderbrug over de Maas. De meeste fracties in de gemeenteraad zien weinig heil in de brug, die de stad zou moeten ontlasten.

GroenLinks noemt de brug een verschuiving van het probleem. D’66 verwacht dat er nieuwe knelpunten ontstaan in de verkeersstroom. Bezwaren tegen reservering van geld voor de brug heeft D’66 niet. De PvdA wil de aanleg van de brug zo lang mogelijk uitstellen. Zij geeft voorrang aan een light-verbinding via de spoorbrug in de spoorlijn Maastricht-Hasselt.

Het CDA wil over de noodzaak van de brug de eerste jaren niet praten. Voor deze politieke partij heeft de ondertunneling van de A2 de eerste prioriteit.

Reageer op dit artikel