nieuws

Liberale aanpak in Duitse bouw

bouwbreed Premium

bonn – In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om bouw- en woonsubsidies te beperken. De Deutsche Bank vindt de steun aan het oosten van het land nu wel genoeg, omdat de effectiviteit van de ingezette middelen sterk afneemt. Volgens directiewoordvoerder Rolf Breuer is de infrastructuur op een dusdanig peil gekomen dat grote financiele injecties niet meer nodig zijn.

Het Hauptverband der Deutschen Bauindustrie werkt aan een voorstel om het mes te zetten in de woonsubsidies in de vrije sector. Ook bepleit de organisatie een liberalisering van het woonrecht. De bouworganisatie vindt dat de subsidies van de baan kunnen, omdat de situatie in de woningmarkt zich ontspannen heeft en de overheid woekert met steeds krappere middelen.

Eigenaren van huurhuizen genieten nu een aftrek van acht jaar lang vijf procent. Het schrappen van de aftrek dient volgens de organisatie van bouwindustrielen in de pas te lopen met het liberaliseren van het woonrecht. Daardoor zouden eigenaren meer armslag krijgen om de werkelijke kosten in rekening te brengen en wordt tevens het vragen van buitensporig hoge aanvangshuren tegengegaan.

Reageer op dit artikel