nieuws

Lek in Haagse tramtunnel kost tien tot vijftien miljoen

bouwbreed

den haag – Het lek dat is ontstaan in de in aanbouw zijnde tramtunnel in Den Haag leidt tot een extra kostenpost van tussen de f. 10 en f. 15 miljoen. Dat zegt verantwoordelijk wethouder H. Meijer. Hij wijst erop dat dit een eerste grosso modo-schatting is, “conform onze huidige inzichten”.

Het extra geld is nodig voor onder meer de eerste reparatiewerkzaamheden, het omleiden van trams en het inwinnen van advies. In totaal kost het project f. 280 miljoen. Daarvan heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat 195 miljoen voor zijn rekening genomen.

Onduidelijk is nog wie voor de extra kosten moet opdraaien. Meijer wil daar niet veel over zeggen, omdat dat de juridische positie van de gemeente kan schaden.

Opdrachtgevers, bouwers en verzekeraars stoeien nog over de vraag wie verantwoordelijk is voor het lek. Mochten zij niet willen betalen, dan doet Den Haag opnieuw een beroep op minister Jorritsma. De gemeente is al in overleg met het ministerie en volgens een woordvoerder staat dat “niet onwelwillend” tegenover een eventueel verzoek om financiele hulp.

Reageer op dit artikel