nieuws

Laatste hand aan klaverblad Heerenveen

bouwbreed

heerenveen – Medewerkers van bouwcombinatie It Fean ’99 leggen de laatste hand aan het klaverblad in de te verdubbelen A32 bij Heerenveen. Het klaverblad werd gisternacht opengesteld voor het verkeer. In de bouwcombinatie zijn verschillende aannemers vertegenwoordigd. In opdracht van rijkswaterstaat realiseerden zij het verkeersknooppunt.

Het klaverblad maakt de rotonde bij de Friese plaats straks geheel overbodig. Daarmee lijkt een einde te komen aan de voortdurende files. Met de opening van het klaverblad is de A32 bijna in z’n geheel verdubbeld. Er rest alleen nog een gedeelte tussen Heerenveen-Zuid en Wolvega.

Rijkswaterstaat ging in 1986 van start met de verdubbeling van rijksweg 32 tussen Meppel en Leeuwarden. Het gedeelte in Overijssel en Drenthe al enige tijd klaar. Voor de eeuwwisseling is de nieuwe snelweg in z’n geheel gereed. Met het totale project is een bedrag van f. 600 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel