nieuws

Kunst- en metselwerk aan eco-zuivelfabriek

bouwbreed Premium

drachten – De realisatie van de ecologische zuivelfabriek bij Drachten vlot goed. De bouw wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Offringa Boomsma Bouw uit Drachten, dat momenteel druk bezig is met het voltooien van het metselwerk. Opdrachtgever is de Friese Ecologische Zuivel BV, een initiatief van veehouder Henk Brouwer uit Nijeholtwolde en zakenman Gerard van den Tweel in Nijkerk.

Het ontwerp is van de hand van Veenstra Architecten en Ingenieurs uit Arnhem. Het project-management is in handen van VIRO-Food BV te Leeuwarden. De fabriek is naar verwachting nog dit jaar klaar. Met de bouw is een bedrag van f. 15 miljoen gemoeid. De eco-zuivelfabriek heeft een capaciteit van 40 miljoen liter ecologische melk. Bij de bouw wordt rekening gehouden met een uitbreiding tot 80 miljoen liter.

De verwachting is dat de fabriek op termijn 50 arbeidsplaatsen oplevert. Het project van Brouwer en Van den Tweel wordt gefinancierd door Rabobank Nederland. De advisering is in handen van onderzoeksbureau Coopers en Lybrand.

Reageer op dit artikel