nieuws

Hans Kollhoff sleept BNA-kubus in de wacht

bouwbreed

De Duitse architect Hans Kollhoff krijgt de BNA-kubus 1998. Kollhoff is daarmee de eerste buitenlandse architect die de prestigieuze prijs in de wacht sleept. Daarmee is de jury tegemoet gekomen aan de wens van het BNA-bestuur om nu eens een buitenlandse architect voor te dragen die door het realiseren van een of meer gebouwen een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de architectuur in Nederland.

Kollhoff heeft hier onder andere naam gemaakt met het woongebouw Piraeus, een sculpturaal superblok op het KNSM-eiland in Amsterdam. Momenteel werkt hij samen met Christian Rapp aan de herbestemming van het Chasseterrein in Breda en zit hij in het Quality Team van de Rotterdamse Kop van Zuid.

De architect krijgt in oktober de prijs uitgereikt. De kubus is in 1965 ingesteld. Eerdere winnaars van het onderscheidingsteken zijn Van den Broek, Quist, Hertzberger en Hannie en Aldo van Eyck.

Reageer op dit artikel