nieuws

Grundfos klokpompen voor kleine ruimten

bouwbreed Premium

Grundfos heeft twee nieuwe klokpompen geintroduceerd voor het verpompen van afvalwater uit onder andere douches en wasinstallaties en voor de afvoer van grond-, regen- en drainagewater.

De pompen, type KP150 AV1 en KP250 AV1, zijn niet uitgerust met een gebruikelijke vlotterschakelaar, maar beschikken over een verticale niveauschakelaar. Door dit type schakelaar kan de klokpomp in zeer kleine ruimten, tot 250 mm, worden geinstalleerd.

De KP150 heeft een capaciteit van 8000 liter/uur en een grootste opvoerhoogte van 5 mwk. De KP250 pompt per uur 10.000 liter en bereikt een opvoerhoogte van 7,5 mwk. Beide pomptypen zijn geschikt voor 1 x 230 V en kunnen geheel of gedeeltelijk ondergedompeld draaien.

Reageer op dit artikel