nieuws

Gemeente Katwijk betaalt schade aan flat

bouwbreed

katwijk- De Zuid-Hollandse gemeente Katwijk moet f. 168.000 betalen voor reparaties aan een flatgebouw in de Piersonstraat. In de flat ontstonden lekkages in het voegwerk door het gebruik van verkeerde voegspecie.

Volgens een woordvoerster van de gemeente hebben zowel de arbitragecommissie als de rechter bepaald dat de gemeente aansprakelijk is voor de samenstelling van de voegspecie. De gemeente stelde eerder de bouwer van de flat, de Katwijkse Bouwmaatschappij (KBM), aansprakelijk.

De KBM bracht de zaak voor een arbitragecommissie die de aannemer in het gelijk stelde. De gemeente ging hierop naar de rechter, die de gemeente gelijk gaf. Hiermee nam de KBM geen genoegen en haalde vervolgens zijn gelijk in hoger beroep. Het Katwijkse gemeentebestuur wilde de zaak aanhangig maken bij de Hoge Raad, maar ziet hier van af omdat de kans van slagen gering is.

Waarschijnlijk wacht de gemeente ook een schadeclaim van Bouwbedrijf Marel. Het bedrijf bouwde een aantal woningen waarvan de vloerplaten niet in orde waren. Ook dit bedrijf heeft de gemeente aansprakelijk gesteld.

Reageer op dit artikel