nieuws

Gelderland wil Europese steun

bouwbreed

arnhem – Gelderland wil tussen 2000 en 2006 in totaal f. 1,3 miljard Europese steun. De provincie wil dat geld aanwenden voor de economie in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen, voor het grote-stedenbeleid, de scholing van werkzoekenden en grensoverschrijdende samenwerking.

Het provinciebestuur heeft laten becijferen dat alle projecten samen over de komende tien jaar bijna f. 5 miljard gulden kosten. Nu de EU de economische stimuleringsfondsen herstructureert, wil Gelderland al in een vroeg stadium haar wensen kenbaar maken.

De provincie maakt zich onder meer zorgen over de economie in Arnhem en Nijmegen. De werkloosheid blijft hier hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook heerst er nog steeds woningnood, waardoor de huizenprijzen ruim boven het landelijk cijfer liggen. De de provincie beraamt de kosten voor het grote-stedenbeleid en de versterking van de economie in het gebied op f. 2,7 miljard.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels