nieuws

Geen schorsing plan Westerscheldetunnel

bouwbreed

den haag/borsele – Opnieuw heeft het bestemmingsplan ‘Westerschelde Oeververbinding’ van de gemeente Borsele een spoedprocedure voor de Raad van State overleefd, aangespannen door de Stichting Leefbaarheid Zeeland. Dit is vrijdag bekend gemaakt.

De stichting eiste vorige week schorsing van het bestemmingsplan, omdat er onomkeerbare ingrepen dreigden te worden gedaan. Er zal in Borsele namelijk een zanddepot en werkterrein worden ingericht voor de aanleg van de Westerscheldetunnel.

Een eerder schorsingsverzoek van de stichting werd vorig jaar wegens gebrek aan belang afgewezen. Het eindoordeel van de Raad van State over het bestemmingsplan wordt namelijk verwacht voor de werkzaamheden aan de tunnel daadwerkelijk beginnen.

In de tweede procedure stelde de gemeente dat de aanleg van het zanddepot en het werkterrein zo weer ongedaan gemaakt kunnen worden. Ook nu zou er dus geen dringend belang zijn bij schorsing van het bestemmingsplan. Dit verweer lijkt te zijn gehonoreerd; de schriftelijke motivering moet nog worden vrijgegeven.

De Stichting is tegen de plannen voor de tunnelbouw, omdat die te veel natuur zou aantasten.

Reageer op dit artikel