nieuws

Flexovit wil toch over overname praten

bouwbreed Premium

eibergen – De directie van slijpschijvenfabriek Flexovit uit Eibergen is “bereid tot overleg” met Diamond Tools Group (DTG) uit Den Haag. Eerder deze week bleek dat de Haagse producent van diamanten boren en frezen voor de industrie een bod wil uitbrengen op alle aandelen Flexovit. Het Eibergse bedrijf gaf bij die gelegenheid te kennen geen interesse te hebben.

Flexovit laat nu in een persbericht weten bereid te zijn tot overleg, waarin “DTG een nadere toelichting zal geven over het onuitgenodigde bod en de daaraan ten grondslag liggende motieven”. Verder meldt het Achterhoekse bedrijf dat informele contacten in het verleden “niet hebben geleid tot overeenstemming over enige vorm van samenwerking”.

Flexovit was niet bereikbaar voor een nadere toelichting. Het bedrijf kwakkelt al enige tijd. Na een winstdaling van 40% over 1996, liet ook 1997 met f. 4,1 miljoen een 35% lagere winst zien. De omzet steeg met f. 32 miljoen naar f. 210 miljoen. Voor 1998 verwacht het bedrijf betere cijfers. DTG maakte vorig jaar f. 4,9 miljoen winst op een omzet van f. 52 miljoen. Ook bij DTG was niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel