nieuws

Explosie vernielt huizen in Nijmegen

bouwbreed Premium

Een zware explosie in de Nijmeegse Waterstraat heeft twee woningen weggevaagd. Nog eens drie huizen zijn zo zwaar beschadigd dat die waarschijnlijk rijp voor de sloop zijn. Verder zijn tien woningen fors beschadigd. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek. De technische recherche van de politie is samen met energiebedrijf Nuon een onderzoek begonnen.

Even na zeven uur gistermorgen werd de buurt opgeschrikt door een enorme knal gevolgd door de drukgolf van de explosie. De voor- en achtergevel werden weggedrukt en het dak vloog de lucht in. Ook van het buurhuis verdwenen de gevels. De andere dertien woningen vertonen in meer of mindere mate scheuren in de gevels. Van vrijwel alle woningen verdwenen dakpannen. De dienst Volkshuisvesting van de gemeente moet nu beslissen wat er met de getroffen woningen gaat gebeuren. Dat zal later deze week gebeuren.

Reageer op dit artikel