nieuws

‘Ecozuil’ wint prijsvraag voor zuinig verbouwen

bouwbreed Premium

den bosch – Een installatieschacht met daarin alle energiezuinige voorzieningen. Met het idee voor zo’ ‘ecozuil’ heeft S2-Architecten een ideeenprijsvraag gewonnen voor mens- en milieubewust hergebruik van een school aan het Rotterdamse Pinasplein. De Viba heeft met de prijsvraag ideeen willen verzamelen voor de verbouw tot ruime koopwoningen van de school in Oud-Mathenesse. Deze komt over enkele jaren vrij, wanneer de nieuwbouw voor het Ichtuscollege voltooid is.

De GGD-prijs voor het gezondste plan is gegaan naar Holland Railconsult. In de komende maanden werkt projectontwikkelaar HMV, in samenwerking met de gemeente, het definitieve programma van eisen uit voor hergebruik van deze school als demonstratieproject van gezond wonen en werken.

Reageer op dit artikel