nieuws

D66 wil referendum over brug Maastricht

bouwbreed Premium

maastricht – De gemeenteraadsfractie van D’66 wil dat de Maastrichtse bevolking zich in een referendum uitspreekt over de aanleg van een voetgangersbrug over de Maas. Deze brug moet de nieuwbouwwijk Ceramique verbinden met het centrum. Er zijn twee ontwerpen gemaakt, een door de Luikse architect Greisch, het ander door het Spaanse duo Cruz en Ortiz.

Ook de keuze van het ontwerp wil D66 overlaten aan de bevolking. Het principebesluit over aanleg van de brug heeft de raad al jaren geleden genomen. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds dekt de financiele risico’s. Over het ontwerp moet de gemeenteraad zich nog uitspreken.

Greisch’ ontwerp, een transparante brug met masten en kabels, heeft de voorkeur van B en W en van de ambtenaren.

Reageer op dit artikel