nieuws

Cleaning Boy zorgt voor schone stranden

bouwbreed

In tegenstelling tot andere landen met een zandige kustlijn, is het fenomeen van de reinigingsmachine hier niet zo ingeburgerd. De vraag is echter groeiende. Sinds kort brengt het bedrijf Hogervorst Imb uit Noordwijkerhout drie reinigingsmachines op de markt van de Belgische producent D’Hooghe, die dit type machines over de gehele wereld exporteert.

Omstreeks deze tijd worden de kusten bezocht door vele honderdduizenden recreanten. Als zij huiswaarts gekeerd zijn is dit duidelijk te merken aan het achtergebleven afval. Voor veel gemeenten of andere beheerders resten dan ‘de schillen en de dozen’. Verontreiniging van stranden kan echter ook vanuit de zee gebeuren, door aanspoeling van afval of wieren.

Een schoon strand is een goed bezocht strand en een goed bezocht strand levert geld op voor gemeenten of andere beheerders. Om deze reden gaan steeds meer beheerders over tot het structureel opschonen van de stranden. Eenzelfde verhaal gaat ook op voor de beheerders van stranden aan binnenwateren.

Bij dit specifieke werk behoren specifieke machines. De serie ‘Cleaning Boy’ strandreinigers bestaat uit drie types waarvan er twee worden aangedreven door een tractor terwijl de laatste uit de serie zelf-aangedreven is. De standaard machine heeft een capaciteit van ca. 25.000 m2 per uur bij een bunkerinhoud van 1100 liter. Het type ‘Junior’, voor kleinere stranden, heeft een capaciteit van 3000 tot 5000 m2 per uur bij een bunkerinhoud van 320 liter. Het zelfaangedreven model ‘Junior Mobil’ schoont 5000 tot 7000 m2 per uur en heeft een bunkerinhoud van 620 liter.

Reageer op dit artikel