nieuws

Beplating bedrijfsgebouwen altijd vlak

bouwbreed

Isover, fabrikant van glas- en steenwolisolatie, heeft een nieuw systeem geintroduceerd voor het isoleren van gevels van metalen bedrijfsgebouwen. Het systeem, Isover cladisol, kenmerkt zich door een hoge graad van vlakheid, een gegarandeerde isolatiewaarde van Rc 2,5 m2.K/W en een snelle wijze van verwerking.

De vlakheid wordt bereikt door het gebruik van speciale schroeven die tegelijk als starre afstandhouders fungeren. Deze zijn voorzien van twee draadeinden aan de uiteinden met een zogenaamd ‘vrijloopgedeelte’. Dit voorkomt dat de schroef-afstandhouder te ver in de achterliggende binnendoosconstructie wordt gedraaid. Het bedrijf heeft op het systeem patent aangevraagd.

De glaswolisolatieplaten zijn aan een langszijde voorzien van een snede, waarmee de plaat vlak aansluit op de binnendoosflens. De isolatieplaten zijn daardoor snel en strak tegen elkaar aan te brengen, wat koudebruggen voorkomt. De enige koudebruggen worden gevormd door de schroef-afstandhouders, maar deze veroorzaken slechts puntkoudebruggen. Het aantal gebruikte schroeven is tot een minimum beperkt.

Isover BV, Capelle a/d IJssel, (010) 258 44 44.

Reageer op dit artikel