nieuws

Asbest gedumpt in woonwijk Hendrik-Ido-Ambacht

bouwbreed

hendrik-ido-ambacht – In plantsoenen van de woonwijk Groenewaal in Hendrik-Ido-Ambacht zijn tientallen stukken asbestcement aangetroffen.

Het asbestcement werd ontdekt na klachten van een bewoner. Over de herkomst tast de gemeente nog in het duister. Milieuwethouder M. Doodkorte: “Onze primaire zorg is de volksgezondheid. In vaste vorm is asbest in principe niet schadelijk. Onderzoek naar de herkomst zal nog plaatshebben.”

Plantsoenen aan het Jaagpad, Keerweer, Uitpad en Groenewaal blijven afgezet totdat een onderzoek van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid is afgerond. De gemeente verwacht 7 juli de onderzoeksresultaten.

Volgende week maandag komt er een informatiebijeenkomst voor de bewoners. Zij zijn inmiddels schriftelijk gewaarschuwd. De gemeente raadt hen af in de plantsoenen en groenstroken te komen.

Reageer op dit artikel