nieuws

Amvest brengt portefeuille in balans

bouwbreed

amsterdam – Het eerste jaar van Amvest is naar behoren verlopen. De vastgoedonderneming ontstond begin vorig jaar uit het samenbrengen de beleggingen/ontwikkelingen van Aegon Nederland en Mandes Fund (PGGM).

Amvest Vastgoed behaalde een totaal beleggingsresultaat van f. 266 miljoen. Het indirecte resultaat bereikte een niveau van f. 80 miljoen.

Het eerste jaar is niet alleen gebruikt om een goed resultaat te bereiken. De vastgoedportefeuille werd naar de juiste samenstelling ingericht: 36 procent woningen, 34 procent winkels en 30 procent kantoren. Om dit te bereiken werd er voor f. 710 miljoen aan objecten verkocht. Het belegd vermogen bedroeg daardoor begin dit f. 4,9 miljard.

Amvest is een van de grote beleggers op Vinex-locaties. De portefeuille omvat tientallen projecten in aanbouw, waaronder op de Vinex-locaties Barendrecht, Vleuten-De Meern en Ypenburg. Op deze manier houdt men de woningportefeuille ‘jong’. Amvest is samen met Vesteda (het vroegere ABP Woningfonds) een van de grootste woningbezitters. Het jaarverslag van Amvest meldt een bezit van 11.000 huizen.

Reageer op dit artikel