nieuws

Amstelstation mist kwaliteit

bouwbreed Premium

amsterdam – Het ontwerp voor het Amstelstation in Amsterdam heeft te weinig stedenbouwkundige kwaliteit. Bovendien is te weinig rekening gehouden met de wensen van de treinreizigers. Zij hebben te weinig mogelijkheden om snel van trein te kunnen wisselen.

Dit blijkt uit een advies van de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling (ARS) over de nota van uitgangspunten betreffende het station.

Volgens de ARS bevat de nota van uitgangspunten erg veel details, terwijl het nog onzeker is of deze ook uitgewerkt zullen worden.

Om het station als ‘reizigersmachine’ goed tot zijn recht te laten komen, moet eerst nauwkeurig worden bepaald aan welke de eisen de inrichting moet voldoen. Zo begrijpt de ARS niet waarom in de nota extra is gereserveerd voor bouwlagen voor een garage en ook is onduidelijk waarom de Wibautstraat een middenberm moet krijgen.

“De ARS mist node doelstellingen met betrekking tot het functioneren van het Amstelstation in de relatie tot de Zuid-as of in relatie tot de ontwikkeling van nabijgelegen NS-stations als Duivendrecht, Bijlmer en Zuid-WTC”, aldus het advies.

Reageer op dit artikel