nieuws

Aannemer riskeert sloop kantoorpand

bouwbreed

vriezenveen – Aannemer Roelofsen uit Vriezenveen riskeert sloop van zijn nieuwe kantoor aan het Oostereinde.

De gemeente eist dat het clandestien gebouwde kantoorpand wordt gesloopt. Het bouwbedrijf heeft al een boete van ruim een half miljoen aan zijn broek.

De gemeente begon op 5 december vorig jaar een dwangsomprocedure, omdat de aannemer het pand heeft gebouwd zonder de benodigde vergunningen aan te vragen, maar Roelofsen heeft tot op de dag van vandaag niets van zich laten horen. De rechter doet eind juni uitspraak.

Voor elke week dat Roelofsen zijn kantoor niet afbreekt, dan wel aanpast moet hij f. 20.000 betalen.

De gemeente heeft besloten een incassobureau beslag te laten leggen en bestuursdwang toe te passen. Zo nodig sloopt de gemeente het pand zelf, mits de rechter daartoe besluit.

Volgens wethouder Blokland van ruimtelijke Ordening is het kantoorgebouw in strijd met het bestemmingsplan. Het gebouw is te hoog. Roelofsen was daarvan op de hoogte, maar bouwde desondanks stug door. Bovendien voldoet het pand niet aan de welstandseisen; het vele glas in de gevels past niet in de omgeving. In eerste instantie had Roelofsen niet eens een bouwvergunning aangevraagd. Toen het bedrijf daarop werd aangesproken, deed het alsnog een aanvraag.

Volgens Blokland heeft de gemeente Roelofsen diverse keren gemaand de bouwactiviteiten te staken. “Onbegrijpelijk dat een aannemer geen bouwvergunning aanvraagt. Ze weten precies hoe de spelregels in elkaar zitten”, verzucht de wethouder. Roelofsen was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel