nieuws

Zwitserland kampt met lege kantoren

bouwbreed

zurich – In Zwitserland staat tien procent van de kantoorruimte leeg. Nieuwe huurcontracten worden veelal na een forse huurverlaging afgesloten. In het eerste kwartaal van dit jaar werd 40 procent van alle nieuw verhuurde ruimte tegen een lagere prijs vergeven. De verlaging geldt ook voor contracten die opnieuw worden verlengd. De slechtlopende kantoorruimte is een erfenis van de verhoogde bouwactiviteit uit het einde van de jaren tachtig.

De Zwitserse kantorenmarkt toont een duidelijke tweedeling. Van 10 procent van de kantoorruimte steeg de huurprijs aanmerkelijk. Dit bestand staat op aantrekkelijke locaties.

De huurtermijn voor kantoorruimte lag in de afgelopen zes kwartalen tussen 6,5 en 7,7 jaar. In dezelfde periode van het vorige jaar stond bijna 13 procent van de Zwitserse kantoorruimte leeg. In die periode werd meer dan 60 procent van alle nieuw verhuurde ruimte tegen lagere prijzen vergeven.

Reageer op dit artikel