nieuws

Zuid-Limburg rekent op komst lightrail

bouwbreed Premium

Gedeputeerde Staten verwachten dat Zuid-Limburg binnen drie jaar lightrail heeft. Lightrail is een combinatie van tram en trein van licht materiaal, met een hoge frequentie. Gedeputeerde M. Vestjens (Vervoer) zei dit tijdens een debat over de voorjaarsnota in Provinciale Staten.

Vestjens gaat er van uit dat het kabinet een lightrail-project tussen Maastricht en Heerlen in november als een van de twee landelijke experimenten opneemt in het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport.

Het experiment in Zuid-Limburg kost volgens Vestjens circa f. 55 tot f. 60 miljoen, die het Rijk moet betalen. GS heeft in een brief aan minister Jorritsma voor het experiment gepleit, met steun van de betrokken gemeenten.

Reageer op dit artikel