nieuws

Zinderend Azie

bouwbreed

India en Pakistan worden momenteel door extreme hitte geteisterd. In Jacobabad, Pakistan, steeg de temperatuur tot twee graden onder het Aziatisch record: 53,9 gr. C op 21 juni 1942 in het Tirat Zevi, Israel.

Toch zijn de komende dagen ook bij ons verre van koel. Op veel plaatsen zal het kwik vandaag de 20 gr. C overschrijden. Het wisselvallige weerbeeld houdt echter aan, ook tijdens het pinksterweekeinde. Van tijd tot tijd vallen er buien. Droge perioden worden verwacht morgen tijdens de middaguren en gedurende het grootste deel van de zaterdag.

Regio Noord: Eerst nog vrij veel bewolking en mogelijk enkele buien, tijdens de middaguren opklaringen. Maxima rond 20 gr. C, over het algemeen weinig wind. ’s Ochtends in het Waddengebied nog een matige westenwind.

Regio Oost: Van het zuiden uit opklarend en vrijwel overal droog. Maximumtemperaturen rond 21 gr. C en weinig wind.

Regio Zuid: Opklaringen, overdag blijft het waarschijnlijk op de meeste plaatsen droog. De temperaturen lopen op tot 20-22 gr. C, wind staat er niet of nauwelijks.

Regio West: Perioden met zon en bijna overal droog. Middagtemperaturen 19 tot 20 gr. C. De wind is eerst westelijk en zwak tot matig, maar valt later op de dag weg.

Donderdag zon onder: 21.44 uur

Vrijdag zon op: 5.27 uur

Reageer op dit artikel