nieuws

Vakcentrale MHP bepleit groei van luchtvaart

bouwbreed Premium

Start- en landingsbanen verleggen; woningen isoleren, inzet van stillere vliegtuigen. Dat zijn voor de vakcentrale MHP (Middelbaar en Hoger Personeel) de opties, die kunnen worden gebruikt om de luchtvaart in Nederland toch te laten groeien.

Politieke grenzen als maximaal 44 miljoen passagiers en 3,3 miljoen ton vracht op Schiphol moeten verdwijnen. En beperking van vluchten op Maastricht Aachen Airport in de ‘randen van de nacht’ is funest voor de ontwikkeling en rentabiliteit van het vliegveld, aldus de MHP.

Als de drie genoemde opties nog onvoldoende blijken om de werkgelegenheid te laten groeien, zou ook ‘geldelijke compensatie voor omwonenden die overlast ondervinden’ mogelijk moeten worden gemaakt.

Reageer op dit artikel