nieuws

Uitverkoop bij Franki blijft doorgaan

bouwbreed Premium

De uitverkoop bij de Belgische bouwmultinational en funderingsspecialist duurt voort. Nadat Franki twee weken geleden zijn SBU (strategic business united) Asia Pacific verkocht aan Keller Australia voor een bedrag van circa f. 12 miljoen, deed de in moeilijkheden verkerende Belgische bouwgroep nu ook zijn SBU Africa over aan het plaatselijke management.

De Afrikaanse vestiging van Franki realiseerde in 1996 nog een omzet van f. 52,1 miljoen. De SBU Africa concentreerde haar activiteiten vooral op Zuid-Afrika, maar de laatste jaren opereerde het bedrijf ook in een tiental andere landen in het zuidelijk deel van Afrika.

Tot midden juni kreeg Franki uitstel van betaling in afwachting van een herstructureringsplan. Dan zal de rechter moeten uitmaken of het dit plan, dat thans onder toezicht van door de rechter aangewezen experts wordt uitgedokterd, voldoende is om Franki er weer bovenop te brengen. Tegen die tijd zal topbaas Johan de Muynck van Franki ook de jaarresultaten over 1997 bekendmaken. Volgens insiders is het bedrijf ook vorig jaar niet uit de rode cijfers geraakt.

Reageer op dit artikel