nieuws

Strukton veroorzaakt chaos rond CS Utrecht

bouwbreed

Op het dak van kantoortoren Katreinetoren, een belegging van NS Vastgoed, aan de rand van het Utrechtse centrumgebied Hoog Catharijne, heeft woensdagmiddag korte tijd brand gewoed. Door nog onbekende oorzaak vloog dakbedekkingsmateriaal in de brand.

Omdat de kantoortoren pal langs de sporen staat, had de NS een belangrijk deel van het treinverkeer tijdelijk stilgezet. De stationshal en de perrons werden ontruimd. De politie zette verder de directe omgeving voor het publiek af, uit vrees voor verwondingen door vallend glas. De haltes van streek- en stadsvervoer rond het gebouw werden tijdelijk verplaatst naar de aangrenzende Catharijnesingel.

Het kantoorgebouw heeft veel glazen puien, waarvan de ruiten kunnen sneuvelen door de hitte van de brand.

De Katreinetoren stond leeg omdat het gebouw werd gerenoveerd door aannemer Strukton. De verbouwingswerkzaamheden waren gevorderd tot de hoogste verdiepingen.

Reageer op dit artikel