nieuws

Snoerloze zaag en kitspuit

bouwbreed

Panasonic heeft nieuwe snoerloze, elektrische gereedschappen op de markt gebracht. Naast de bekende boormachines kan importeur Haagtechno uit den Bosch nu ook een cirkel(hout)zaag en een kitspuit voor de professionele gebruiker aanbieden.

Ondanks zijn geringe afmetingen levert de snoerloze cirkel(hout)zaag opmerkelijke prestaties. Zo kan de professionele gebruiker met een acculading ongeveer 20 meter multiplex zagen met een dikte van 13 mm. De maximale zaagdiepte is 46 mm en de zaag is ook te gebruiken bij verstekzagen van 0 tot 45 graden.

Standaard wordt het apparaat gevoed door een 2,0 Ah accu die door de bijgeleverde snellader in 25 minuten volledig wordt opgeladen. Andere standaard toebehoren zijn twee 2,0 Ah accu’s, een widia zaagblad en een kunststof koffer.

Kitspuit

Voor de professionele gebruikers zoals tegelzetters, timmerlieden, loodgieters, tinnegieters en glaszetters ontwikkelde Panasonic een snoerloze kitspuit. Deze is geschikt voor continu gebruik dankzij de 600 ml tubes met afdichtmiddel, een 7,2 Volt accu en een snelwerkend oplaadapparaat. Uiteraard is deze kitspuit ook geschikt voor afdichtpatronen. De nieuwe kitspuit heeft een afzonderlijke snelheidsregeling die onafhankelijk van de trekkerschakelaar werkt. Dat betekent dat de kracht waarmee men de trekkerschakelaar ingedrukt houdt, geen invloed heeft op de snelheid van het werk. Afhankelijk van het soort werk, kan men de snelheid van tevoren instellen met de snelheidsregelaar. De accu kan in 15 minuten worden opgeladen met de standaard bijgeleverde snellader.

De nieuwe kitspuit heeft een eigen gewicht van twee kilo, inclusief de accu. De lengte van het apparaat bedraagt 55 cm.

Reageer op dit artikel